Paint the world in your own colours!

Leimundo is expertisedeler voor nieuwkomersonderwijs in de regio

Binnen Leiden ontwikkelt Leimundo zich als expertisecentrum op het gebied van onderwijs aan nieuwkomers.  Voor hulpvragen kunt u via onderstaand formulier contact opnemen met onze NT2 specialist Petra Kennis.

Individuele gesprekken en teamtraining
Op dit moment bieden wij het volgende:
- Kennisdeling en coaching voor leerkrachten en IB. Hiervoor kun je een gesprek aanvragen online of bij ons op school. Ook voor kleine vragen of om even te sparren kun je contact opnemen. 
- Een presentatie voor het team van ongeveer anderhalf uur met waardevolle basiskennis over lesgeven aan nieuwkomers:  "Een nieuwkomer in een reguliere groep"
- Petra denkt ook mee met directie over beleidsvragen m.b.t nieuwkomers binnen de school en de scholing van leerkrachten

Het bronnendocument
Om scholen op weg te helpen en informatie toegankelijk te maken, werken we aan een pagina met links naar een selectie van hulpbronnen over het onderwijs aan nieuwkomers. De hoeveelheid informatie op deze pagina houden we bewust beperkt. Deze pagina vind je hier.

Samenwerking in de regio
Naast Leimundo is ook de Verrekijker in Katwijk expertisedeler. Beide scholen onderhouden contact, zodat zij van elkaars expertise gebruik kunnen maken.  Ook werken we samen met de mensen van de Vliegende Brigade, die op dit moment ambulante NT2 begeleiding binnen Leiden verzorgen. Samen inventariseren  wat de belangrijkste punten zijn waar scholen tegenaan lopen, en zoeken we een vorm van begeleiding waarin we zoveel mogelijk scholen kunnen bedienen.


U kunt contact opnemen via onderstaand formulier:

Expertisecentrum Leimundo contactformulier

reload
* Verplichte velden

 

Leimundo in beeld

Powered by BasisOnline