Paint the world in your own colours!

Luizen

Protocol Luizen 
 
Algemeen

Hoofdluis is op veel scholen een regelmatig terugkerend probleem en het is lastig om er vanaf te komen. Het heeft niets te maken met persoonlijke hygiëne.
Hoofdluis verspreidt zich razendsnel dus hoe eerder we erbij zijn, hoe kleiner de kans dat de hoofdluis zich uitbreidt. Vaak controleren is dus belangrijk, zowel thuis als op school.
 
Ouderwerkgroep

Op school hebben we een ouderwerkgroep opgezet ter voorkoming van hoofdluis. De ouderwerkgroep wordt aangestuurd door de oudercoördinator (in samenwerking met de oudercontactpersoon).
 
Afspraken:
  • In de eerste schoolweek na elke vakantie  controleert de ouderwerkgroep alle kinderen op hoofdluis. 
  • Na controle krijgen alle kinderen in de groep een brief mee waarin staat aangegeven of er wel of geen neten/hoofdluis is aangetroffen in de groep. 
  • De groepsleerkracht krijgt een overzicht van de luizencontrole. Ouders van de kinderen bij wie neten/hoofdluis is aangetroffen, worden persoonlijk door de leerkracht geïnformeerd(bellen/aanspreken/mailen). Kinderen hoeven niet direct naar huis. Bij het zien van hoofdluis (bewegend!), wordt door de groepsleerkracht zo snel mogelijk contact opgenomen met de ouders. 
  • Voor ouders is er een informatiebrief over de behandeling van neten/ hoofdluis 'Luis in je haar, kammen maar!'.  Klik hier voor de brief. Kijk ook op: www.ggdhm.nl .
  • Na twee weken vindt er in de groep waar neten/hoofdluis is aangetroffen een nacontrole plaats.

Leimundo in beeld

Powered by BasisOnline